на живо

Доставка с дрон и ужасена котка - как да наградиш футболист в изолация (ВИДЕО)

"Зенит" Санкт Петербург зарадва Малком, но не и домашния му любимец

Както почти навсякъде по света, футболът в Русия е замразен заради пандемията. Това обаче не попречи на "Зенит" Санкт Петербург да спази традицията и да връчи наградата за най-добър играч на месеца. В самото връчване обаче нямаше нищо традиционно - призът бе доставен до дома на победителя Малком с дрон, а операцията причини неподправен ужас на неговата котка.

Бразилското крило демонстрира впечатляваща форма в началото на март, преди COVID-19 да прати вкъщи звездите на руската лига. Благодарение на своите гол и асистенция Малком бе определен за №1 в първенството за изминалия месец.

"Зенит" реши да изненада 23-годишния състезател, изолиран в апартамента си на висок етаж. Във видео, публикувано в "Туитър", бившият кадър на "Барселона" информира последователите си, че е бил инструктиран да гледа навън. Когато отваря прозореца, камерата улавя клатушкащ се право към него дрон. Летателната машина нахлува в жилището и безопасно каца на пода. Това явно идва в повече на котката на бразилеца, която панически бяга, очевидно уплашена за живота си. След като получава наградата си във форма на футболна обувка, Малком благодари на феновете и ги призовава да останат у дома.

Последният мач с негово участие е победата със 7:1 над "Урал". По време на двубоя привържениците на "Зенит" разпънаха знаме със странен надпис: "Заразени сме с футбол и ще умрем за отбора". Срещата се проведе въпреки тревожната ситуация в цял свят и нарастващия брой на случаите в Русия.

Малком пристигна в Санкт Петербург миналото лято с изненадващ трансфер от "Барселона", но дотук се отчете само с пет мача и един гол. Причината - травма в бедрото го задържа за дълго извън терена.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: