на живо

"Довиждане, шефе!": Играчите на "Реал" се сбогуваха със Зидан

"Беше чест да работим заедно", пишат футболисти

Getty Images

"Реал" Мадрид остана без треньор. Зинедин Зидан реши да си тръгне от клуба за втори път в своята кариера. "Белите" завърши на второ място в Ла Лига, но до последно се бори за титлата с "Атлетико".

Довиждане със специалиста си взеха изненаданите от решението фенове, а и футболистите, които очевидно изпитват безкрайно уважение към френския специалист.

"Единственият и неповторим ЗЗ. Пожелавам ти всичко най-добро. Заслужаваш го! Спечели си го! Наслади се на живота, сподели го със семейството си. Всичко най-добро, шефе", написа капитанът на "Реал" Серхио Рамос. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sergio Ramos (@sergioramos)

Вратарят Тибо Куртоа беше емоционален на раздяла.

"За мен беше чест такава легенда да ми бъде треньор. Благодаря за всичко, на което ме научи, за доверието, което ми гласува, за това, което спечелихме заедно, Зидан. Надявам се да се срещнем отново. Всичко най-хубаво", написа той.

Дани Карвахал също не скри емоциите си.

"Тренер, мога само да ти благодаря за времето, в което работихме заедно. Благодаря ти за отдадеността и за това, че всеки ден ме учеше да съм по-добър. Благодаря за всички тези години, в които беше до нас. Всичко най-добро ти пожелавам. Надявам се, че ще се срещнем в бъдеще", пише той.

Рафаел Варан заяви, че Зидан е бил повече от треньор за него.

"Откакто пристигнах в "Реал" преди 10 години, ти беше повече от треньор. Ти ми беше ментор. Помогна ми да стана по-добър футболист и човек. Успя да изведеш това златно поколение до върха (не само веднъж!). Не мога да ти се отблагодаря за всички съвети, които ми даде - на и извън терена. Благодаря! Късмет и ще се видим отново, шефе!", пише той.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Raphael Varane (@raphaelvarane)

Марсело също се включи в кампанията: "Благодаря, легендо! Благодаря за всички години в клуба!"

Голмайсторът Карим Бензема написа: "Горд съм, че успях да се срещна и да израсна като човек под твоето ръководство"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

Зинедин Зидан се завърна на "Бернабеу" през 2019 г. Миналия сезон спечели Ла Лига и Суперкупата на Испания.

При първия си престой на скамейката на "Реал" той спечели 9 трофея. Води тима в 149 мача от 4 януари 2016 до 31 май 2018 г., а това прави по едно отличие на всеки 16,5 срещи. Французинът помогна на своя тим да спечели 3 поредни пъти Шампионската лига (той има и един трофей с "белите" като футболист). През 2017 г. стана шампион на Испания и спечели Суперкупата на страната. Успя да вдигне 2 пъти Суперкупата на Европа и 2 пъти да ликува след финалния мач на световното клубно първенство.