на живо

Драма, четири гола и ново равенство между ЦСКА и "Лудогорец"

Класирането се запазва

След драма, обрати и много удари, отборите на ЦСКА и "Лудогорец" не успяха да излъчат победител в дербито от шестия кръг на Първа лига. Така вече 15-и мач между двата тима на "Българска армия" домакините не познават вкуса на успеха.

Равенството е седмо поредно за "червените" и "орлите" в първенството от 2019 г. насам.

След този мач подреждането в Първа лига се запазва. "Берое" е първи с 14 точки, следван от "Лудогорец" с 13 и ЦСКА с 12.

В този мач шампионите бяха водени от помощник-треньора Станислав Генчев, тъй като Павел Върба е в болница.

Снимка: Lap.bg

Гостите от Разград поведоха в 11-ата минута чрез Алекс Сантана, който се възползва по най-добрия начин от подаване на Доминик Янков. Преди края на първата част домакините имаха претенции за дузпа, но съдията Георги Кабаков не уважи претенциите им. Освен това Георги Йомов удари и греда.

Снимка: Lap.bg

През второто полувреме ЦСКА бе по-опасният отбор в предни позиции и, логично след серия от пропуски, в 71-ата минута Жул Кейта изравни с първото си попадение за тима. Само три минути по-късно Юнус Санкаре хвърли в екстаз феновете по трибуните, обръщайки резултата в полза на "армейците" - 2:1. 

Снимка: Lap.bg

Играчите на Стамен Белчев пропуснаха още няколко добри положения, като най-сериозното бе на Али Соу, чийто удар с глава прескочи горната греда на Владислав Стоянов.

Така се стигна до 83-ата минута, когато влезлият като резерва Ихинио Марин се разписа за 2:2 с третия си гол за "Лудогорец".