на живо

Драма и продължения в първия мач на "Локо" Пловдив за Купата на България

Последните носители на трофея все пак победиха "Загорец"

Facebook

С трудна победа, постигната след продължения, "Локомотив" Пловдив - носителят на Купата на България по футбол за последните два сезона, стартира новата кампания в турнира. "Черно-белите" трепериха до последно, но в крайна сметка победиха с 4:3 аматьорския "Загорец" на 1/16-финал.

Мачът започна по кошмарен начин на третодивизионния тим. Вратарят Евгени Караманов се контузи и бе заменен от Иван Стоянов. Това обаче не попречи на футболистите на "Загорец" да поведат в резултата чрез Пламен Иванов. 

Снимка: Facebook

От "Локомотив" отговориха светкавично и изравниха. Голът беше записан на сметката на Димитър Илиев, който беше точен от дузпа. В 30-ата минута пловдивчани вече водеха с 2:1, след като Явор Иванов от "Загорец" не се ориентира добре при изпълнение на корнер и прати топката в собствената си врата.

Снимка: Facebook

След почивката на терена в Нова Загора настана спокойствие. И докато всички си мислеха, че "Локо" е сигурен участник на 1/8-финалите, Пламен Иванов вкара втория си гол за "Загорец" само 3 минути преди края на редовното време.

Снимка: Facebook

Така се стигна до продължения, в които футболистите на Бруно Акрапович бяха безкомпромисни. Първо се разписа Парвиз Умарбаев, а след това Кенан Муслимович направи резултата 4:2.

Домакините все пак получиха възможност да изпълнят дузпа в самия край на второто продължение. Зад топката застана Иванов, който оформи своя хеттрик и крайното 3:4.

Снимка: Facebook