на живо

Драма на "Емиратс" качи "Арсенал" на второто място в Англия

"Артилеристите" с ценни три точки срещу "Бърнли"

Getty Images

"Арсенал" победи драматично с 2:1 "Бърнли" в мач от 22-я кръг на Висшата лига. С този успех играчите на Арсен Венгер се изкачиха на второто място в първенството, изпреварвайки "Тотнъм" и "Ливърпул", които загубиха важни точки в двубоите си в събота. 

"Артилеристите" доминиха от началото на срещата и логично поведоха в 59-ата минута след гол на защитника Шкодран Мистафи.

Няколко минути по-късно домакините останаха с човек по-малко, след като Гранит Джака бе изгонен с директен червен картон заради грубо нарушение в средата на терена срещу Дефур.

В добавеното време на мача главният съдия Джонатан Мос отсъди дузпа за "Бърнли", след като Коклен фаулира Барнс. Андре Грей бе точен за 1:1.

Но това не бе всичко. В края на продължението Бен Мий от състава на гостите игра опасно в наказателното поле срещу капитана на "Арсенал" Лоран Кошчелни. Реферът отсъди втора дузпа, която бе реализирана от Алексис Санчес за 2:1.

С тази победа "Арсенал" събра 47 точки и вече е на 5 зад лидера "Челси", който обаче е с мач по-малко. "Бърнли" е на 13-а позиция с 26 точки.