на живо

Мечтан дебют, драма и седем гола. Висшата лига се завърна

"Арсенал" победи с 4:3 "Лестър" в откриващия мач на Премиър лийг

Getty Images

"Арсенал" победи драматично с 4:3 "Лестър" в откриващия мач на Висшата лига. 

Мечтан дебют за състава на Арсен Венгер направи рекордната лятна покупка Александър Лаказет, който отбеляза първи си гол в Англия още във втората минута на срещата на "Емиратс".

Снимка: Getty Images

В герой за "топчиите" пък се превърна Оливие Жиру, който донесе трите точки на лондончани с гола си за 4:3 в 86-ата минута.

"Артилеристите" откриха резултата във 2-ата минута. Елнени нахлу в наказателното поле на "лисиците" и намери привлечения от "Олимпик" Лион нападател Лаказет, който отблизо с глава вкара за 1:0.

Радостта на домакините обаче бе кратка. В 5-ата минута Шинджи Оказаки изравни с глава - 1:1.

В 22-ата минута Дани Уелбек пропуска отлична възможност за гол във вратата на Каспер Шмайхел. Играчът на "Арсенал" надскочи защитниците на гостите, но ударът му с глава мина над гредата.

"Лестър" стигна до пълен обрат в 29-ата минута. Марк Олбрайтън намери в наказателното поле Джейми Варди, който парира Чех за 2:1.

Снимка: Getty Images

В добавеното време на първата част равенството бе възстановено, след като Уелбек опъна мрежата зад Шмайхел за 2:2.

Второто полувреме започна както завърши първото - с гол. Варди отбеляза второто си попадение в срещата за 3:2 в полза на "лисиците".

Снимка: Getty Images

В 62-ата минута Ектор Бейерин се възползва от откритото пространство пред себе си, напредна и шутира, но силният му удар бе избит от вратаря на гостите. 

В 75-ата минута и Месут Йозил пробва мерника си, но топката мина покрай левия страничен стълб.

Снимка: Getty Images

Но това далеч не бе всичко в този мач. В 83-ата минута Аарън Рамзи напомни за себе си с мощен удар, който влезе във вратата на гостите за 3:3.

Само три минути по-късно драмата бе пълна. Оливие Жиру завърши по прекрасен начин за крайното 4:3.