на живо

Драма в последния кръг на Бундеслигата

Фрайбург изпадна, Хамбургер на бараж

mopo.de

Днес се изигра един изключително вълнуващ последен кръг в немската Първа Бундеслига.

Аугсбург шокира всички като победи Борусия Мьонхенгладбах с 3:1 и ще играе в евротурнирите през следващия сезон, за сметка на Борусия Дортмунд. "Бе Фау Бе" надви трудно Вердер Бремен с 3:2, но успехът не бе достатъчен за момчетата на напускащия Юрген Клоп. "Черно-жълтите" останаха на 7-мо място в крайното класиране.

На дъното обаче бе далеч по-интересно. Преди началото на този 34-ти кръг цели пет отбора бяха в битката за оцеляване.

В крайна сметка Фрайбург изпадна след загуба с 1:2 от един от преките си конкуренти - Хановер.

В другите ключови двубои, Щутгарт надви като гост последния Падерборн, а Херта загуби от Хофенхайм с 1:2, но поражението не се оказа фатално за столичани.

Голямата изненада сътвори Хамбургер, който надви у дома Шалке с 2:0 и ще играе бараж за оставане в елита на Германия. В герои за "червените шорти" се превърнаха Ивица Олич и Слободан Райкович.

Така Хамбургер ще се изправи на баража срещу третия във Втора Бундеслига. Това ще бъде един измежду Дармщад, Карлсруе и Кайзерслаутерн. Кой точно, ще стане ясно утре, когато е последният кръг във второто ниво на немския футбол.

Преди година Шпорт Ферайн отново игра бараж и спаси кожата си след два мача с Гройтер Фюрт. Хамбургер продължава да е единственият отбор, който е играл във всички сезони от създаването на Бундеслигата насам.