на живо

Ивайло Дражев: Вотът е манипулиран, ще обжалвам резултатите (ВИДЕО)

Той твърди, че Красен Кралев има амбиции за президентския пост на БФС

Ивайло Дражев: Вотът е манипулиран, ще обжалвам резултатите (ВИДЕО)

Един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз Ивайло Дражев, излезе от залата и заяви, че БФС манипулира вота чрез избора на делегатите от клубовете и това е обичайна практика през последните 20 години.

Той твърди, че има политическа намеса на конгреса. Според него бившият спортен министър Красен Кралев от много време има амбиции да стане президент на БФС.

Снимка: Lap.bg

Дражев уточни, че не е оттеглил своята кандидатура и може да се гласува за него и със сигурност ще оспори процедурата на конгреса.

"Направих едно изказване, с което помолих делегатите да не ме зачеркват в кандидатската листа. Очевидно има нагласа за подкрепа. Казах на делегатите от УЕФА и ФИФА къде е манипулиран конгресът. Джани Инфантино знае от 2005 година къде манипилурат. Те го манипулират в избора на делегати. Комисиите са изцяло от североизточна България. В момента в залата няма повече от 350 клуба.

Следващата седмица ще подготвя документи за обжалване на конгрес. Сега кандидатите могат да гласуват за мен, но аз държа колективен орган да ръководи тази организация. Нека в изпълнителния комитет попаднат всички, а не да се управлява от един човек.

Снимка: Lap.bg

Казах на делегатите на УЕФА и на ФИФА, че изборът на делегатите е манипулиран и това компрометира избора. Вътре е гъмжило от кандидати и има наблюдатели пред урните. Политически партии, които до вчера бяха на власт, участват в конгреса. От много време Красен Кралев има амбиции да оглави организацията.

Ситуацията е следната - ако има днес конгрес и валиден избор, би трябвало да има конгрес и през март. Правен спор и той ще се решава от фирмено отделение на Софийски градски съд. Ще видим дали ще впишат новите управляващи", каза той пред журналистите.