на живо

Дудова: Показах, че съм най-добрата, ще спечеля и олимпийско злато (ВИДЕО)

"Последните 20 секунди от финала бяха най-тежките, но и най-сладките за мен"

Дудова: Показах, че съм най-добрата, ще спечеля и олимпийско злато (ВИДЕО)

Световната шампионка Биляна Дудова се завърна на родна земя от първенството по борба в Осло (Норвегия), където спечели категорично титлата в кат. до 59 кг. Дудова сподели, че последните 20 секунди от финала срещу Акие Ханай (Япония) са били най-тежките, но и най-сладките за нея.

Националката, която има във витрината си и четири европейски титли, вече гледа с увереност към следващата си голяма цел - олимпийско злато.

"Щастието е огромно. Изключително съм горда, че съм българка, че съм зарадвала толкова много българи и получавам хиляди съобщения и обаждания. Много съм щастлива, че не само успях да зарадвам хората, ами дори са плакали с мен, когато съм на най-високото стъпало - на световния връх. Няма по-голямо щастие от това. Радвам се, че през каквито и трудности да съм минавала по пътя ми, а те бяха много, успях да сбъдна тази мечта. Най-вече заради моята майка, защото ѝ бях обещала, че това ще го постигна един ден. И ето, че след 10 години много труд, тренировки, постоянство и голяма вяра показах, че аз съм най-добрата в света и няма по-добра от мен. Ще ставам все по-добра и по-добра.", заяви Дудова на летище София.

Снимка: Lap.bg

"Аз винаги съм сигурна в себе си. Ако не бях преди да тръгна за световното, нямаше как да стана първа. Вярвам в себе си и всяка тренировка тренирам така, че отивам за световно. Бях готова, без значение какви противници имам. Бях готова да изляза и да ги победя всичките, за да спечеля тази титла. Бях си обещала и бях сигурна, че един ден ще го постигна. Моят ден дойде! Преди 3 години беше последното световно. Нямах търпение да дойде новото тази година и да взема това, което си е мое."

"Тези последни 20 секунди от финала бяха най-тежките, но и най-сладките, защото аз видях колко има и просто легнах в партер, имам желязна защита и няма как да ме вземе, като знам тя какви атаки има. Стиснах зъби, броях 20 секунди и знаех, че съм №1!"

"Тази година е една от най-успешните ми. Световното първенство протече по перфектен начин, нямаше как по-добре. Разбира се, има някои грешки, които ще ги тренираме, за да надвивам по-категорично моите противници. Единственият медал, който не успях да спечеля, беше златен олимпийски. Поради една или друга причина нямах възможност да участвам на олимпийските игри. Аз ще спечеля и олимпийски златен медал един ден!", каза още световната шампионка.

Снимка: Lap.bg