на живо

"Дунав" с втора домакинска победа срещу 10 от "Септември"

Русенци спечелиха с 2:0

Lap.bg

Отборът на "Дунав" победи "Септември" като домакин с 2:0 в мач от шестия кръг на Първа лига.

В 56-ата минута тимът на Николай Митов остана с десет души след червен картон на Иван Стоянов. Това улесни възпитаниците на Малин Орачев, които поведоха в 69-ата минута чрез Мартин Ковачев, а в 75-ата Ахмед Ахмедов оформи крайния резултат.

"Дунав" изигра силно първо полувреме, в което създаде много положения пред вратата на гостите, но така и не успя да стигне до попадение. Още в шестата минута русенският тим бе близо до отбележи гол - след разбъркване в наказателното поле топката попадна в Де Силва, който засече от въздуха, но ударът му бе избит от вратаря на гостите.

Две минути по-късно Борислав Балджийски центрира от свободен удар към далечната греда, където Динков стреля в гредата. След това топката влезе във вратата на "Септември", но съдията вдигна правилно флага за засада.

Първото по-опасно положение за гостите дойде в 19-ата минута - Будинов игра с топката в наказателното поле, но тя бе изчистена от футболист на "Дунав" в корнер.

През второто полувреме "драконите" продължиха със силната игра. В 56-ата минута "Септември" остана с човек по-малко, след като за игра с ръка съдията показа втори жълт и респективно червен картон на Иван Стоянов.

"Дунав" поведе в 69-ата минута - Балджийски центрира, Ахмедов опита да играе с глава, но топката попадна в Ндиайе, който отклони към капитана Мартин Ковачев и той отблизо бе точен. Шест минути по-късно не закъсня и вторият гол за домакините, който бе дело на влезлия по-рано в игра Ахмед Ахмедов.

В 81-ата минута "Дунав" можеше да направи резултата класически, но Светослав Ковачев уцели страничната греда.

"Дунав" спечели важни 3 точки и вече има 6 на осмата позиция преди останалите срещи от кръга. "Септември" е с 4 точки на 12-о място във временното класиране.