на живо

"Дунав" се добра до точка срещу "Монтана"

Мачът в Разград завърши при резултат 1:1

Lap.bg

"Дунав" Русе и "Монтана" завършиха при резултат 1:1 в мач от 10-я кръг на Първа лига. Домакините се добраха трудно до едната точка, след като гостите поведоха още в 9-ата минута. Едва в края на двубоя влезлият като резерва Васил Шопов изравни.  

Последният в класирането тим на "Монтана" записа първия си гол на чужд терен. Негов автор бе Иван Михов, който отбеляза с глава след центриране на Маркиньос от пряк свободен удар. 

Русенци постепенно взеха инициативата, но ударите на Атанасов и Будинов не застрашиха вратата на съперника.

В 37-ата минута гостите можеха да увеличат преднината си. Удар на Коруджиев бе избит от Луков, а играч на Веселин Великов бе близо до това да си отбележи автогол.

С началото на второто полувреме "драконите" започнаха по-настойчиво да търсят изравнително попадение. Доста пропуски направи Антон Огнянов.

Футболистът на "Монтана" Раиф Мурадов бе изгонен в 57-ата минута, след като в рамките само на 30 секунди си изкара два жълти картона.

Натискът на домакините продължи и само добрите намеси на Иванов запазиха резултата непроменен. Но в 81-ата минута стражът бе безсилен. Две от резервите на "Дунав" в този мач - Костадинов и Шопов, си взаимодействаха перфектно и последният реализира за 1:1. 

"Драконите" можеха да сътворят пълен обрат, но голът на Будинов в добавеното време бе отменен поради засада.

По този начин "Монтана" остава на дъното в класирането с 5 точки, а "Дунав" е трети с 18.