на живо

"Дунав" триумфира в голов трилър и остава в елита

"Септември" ще се бори за оставането си в Първа лига

Lap.bg

Отборът на "Дунав" Русе остава в елита и през следващия сезон. "Драконите" победиха драматично с 3:2 "Септември" София в реванш от плейофа за оставане в Първа лига. Столичани бяха спечелили първата среща с 1:0 в Русе, но с общ резултат 3:3 и повече голове на чужд терен русенци заеха 11-ото място в крайното класиране и запазват елитния си статут.

Така Русе ще има тим в Първа лига за четвърти пореден сезон. "Септември" пък ще се изправи срещу един измежду "Монтана" и "Арда" Кърджали в директен спор за място сред най-добрите.

Головият трилър на "Васил Левски" започна в 6-ата минута, когато Здравко Димитров се възползва от разконцентрираните действия на Самуел Инкоом. След това гостите натиснаха и в 41-ата минута Исмаил Иса изравни - 1:1. Свилен Щерев направи обрата пълен в 44-ата минута. 

През второто полувреме атаките към двете врати не спираха и домакините възстановиха паритета чрез Борис Галчев в 67-ата минута.

Само пет минути по-късно обаче Свилен Щерев вкара втория си гол в мача за 3:2. "Драконите" нацелиха и греда в 80-ата минута, а две по-късно останаха с десет души, след като голмайсторът Щерев извърши грубо нарушение и получи директен червен картон.