на живо

"Дунав" взе важна победа по пътя към оцеляването

"Драконите" се наложиха с 1:0 над "Верея"

Lap.bg

"Дунав" победи "Верея" в Русе с 1:0 в мач от 22-ия кръг на Първа лига и все важни три точки в борбата си за оцеляване.

Футболистите на Людмил Киров бяха по-добрите на терена, владееха топката, създадоха опасни ситуации и могат само да съжаляват, че не успяха да отбележат повече попадения. Така русенският тим записа пета победа от началото на първенството.

В седмата минута Дмитрий Иванов не изчисти добре топката. Тя попадна в капитана на "Дунав" Мартин Ковачев, който стреля силно и високо над вратата. В 14-ата минута Красимир Станоев стреля от фаул, топката се отклони от стената и излъга вратаря Ганев. Той успя да се намеси, като изби топката в гредата.

В 25-ата минута Дмитрий Иванов изчисти от голлинията влизащата във вратата на "Верея" топка, насочена от Мухамаду Ндиайе. В 33-ата минута Георги Динков бе близо до попадение, нанесе удар с глава след корнер, но вратарят на гостите отново се намеси и спаси.

В 44-ата минута "Верея" създаде опасно положение пред вратата на "Дунав" - Андреис Ковальов беше изведен, но Благой Макенджиев го изпревари и улови топката.

През втората част ситуацията на терена не се промени - домакините нападаха, а футболистите на "Верея" се отбраняваха. В 56-ата минута влезлият като резерва през второто полувреме Светослав Ковачев откри резултата за "Дунав", след като засече центриране на Драгош Фиртулеску.

С  този успех "драконите" събраха 18 точки на 12-ото място в Първа лига, докато "Верея" е на последното място с едва 6 точки.