на живо

Дузпа донесе победата на "Юнайтед" и гo изравни с лидера "Ливърпул"

"Червените дяволи" спечелиха с 2:1 срещу "Астън Вила"

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" записа труден успех с 2:1 като домакин на "Астън Вила" в среща от 17-ия кръг на английската Висша лига. Така "червените" станаха първите с 10 победи през настоящата кампания и събраха 33 точки, изравнявайки се с лидера и действащ шампион на страната "Ливърпул".

"Астън Вила" заема шестото място във временното класиране с 26 точки. В следващия кръг бившият отбор на Стилиян Петров приема "Тотнъм", докато "Юнайтед" гостува на "Бърнли".

Тази вечер, на "Олд Трафорд", тимът на Оле Гунар Солскяер поведе чрез Антони Марсиал в 40', но гостите изравниха в 58' с попадение на Бертран Траоре. "Червените дяволи" все пак си осигуриха трите точки с гол от дузпа на Бруно Фернандеш в 61'.

Снимка: Getty Images

Наказателният удар, отсъден за спорен фаул на Дъглас Луис срещу Пол Погба, е 33-и в полза на 20-кратния шампион от началото на миналия сезон. За този период в топ 5 първенствата на Стария континент няма отбор, който да е изпълнил повече дузпи.

Португалският плеймейкър Фернандеш вече има 19 гола и 14 асистенции в първите си 30 мача в английския елит. Единственият с повече участия в попадения е Анди Коул, който записа 37 с екипа на "Нюкасъл" през 1993/1994.

Снимка: Getty Images