на живо

Дузпи класираха "пустинните лисици" на полуфинал (ВИДЕО)

Алжир елиминира Кот д'Ивоар и продължава да мечтае в Купата на африканските нации

Дузпи класираха "пустинните лисици" на полуфинал (ВИДЕО)

Алжир се класира за полуфиналите за Купата на африканските нации за първи път от 2010 г. насам. "Пустинните лисици" елиминираха Кот д'Ивоар с 4:3 след изпълнение на дузпи. Редовното време и продълженията завършиха 1:1. 

Въпреки началното превъзходство на "слоновете", алжирците откриха резултата в 20-ата минута с първия гол на Софиан Фегули за националния отбор от 3 години насам. Отборът на Джемал Белмади запази аванса си до почивката. 

Снимка: Getty Images

Алжир получи възможност да изпълни дузпa веднага след подновяването на играта. Багдад Бунеджа беше повален от вратаря Силван Гбоуо и се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар. Изстрелът му от бялата точка обаче срещна напречната греда. 

Кот д'Ивоар изравни в 62-ата минута, когато нападателят на "Астън Вила" Джонатан Коджия завърши контраатака, започната от Вилфрид Заха.

Снимка: Getty Images

Повече попадения в редовното време и в продълженията нямаше и сблъсъкът беше решен от изпълнение на дузпи. 

Пред погледа на постоянно ридаещия Бунеджа, бившият вратар на ЦСКА и "Славия" Райс Мболи спаси изстрела на Вилфрид Бони и доближи алжирците до полуфиналите. Юсеф Белайли удари греда и даде надежда на футболистите на Кот д'Ивоар. 

Капитанът на "слоновете" Серей Дие обаче също уцели страничния стълб и даде начало на алжирската радост.

Снимка: Getty Images

В неделя "пустинните лисици" се изправят срещу Нигерия в опит да се класират на финал за първи път от 1990 г., когато триумфираха като шампиони. Мачът ще бъде излъчен пряко по RING.