на живо

Дузпи определиха победителя от Мелбърн Виктори - Ювентус (ВИДЕО)

Мачът ще се запомни с феноменалния гол на Карлос Бланко в 58-ата минута

Getty Images

„Старата госпожа” от Торино загуби след изпълнение на дузпи от Мелбърн Виктори в дебютния си мач в „Интернешенъл чемпиънс къп”.

На стадион „Мелбърн крикет граунд” Макс Алегри започна с едва един титуляр от миналия сезон - Пауло Дибала, а от по-известните имена на терена се появиха Асамоа, Алекс Сандро и Ернанеш.

Първото полувреме бе постно откъм положения, като при най-добрата ситуация за Ювентус централният бранител Ругани удари греда. Домакините успяха да стигнат до едва едно по-сериозно положение в самия край на полувремето, но ударът с глава на Бериша бе спасен от вратаря Томас.

През втората част Алегри пусна на терена куп младоци и изненадата дойде именно от един от тях. В 58-та минута Карлос Бланко с феноменален удар от центъра прехвърли лошо пласирания вратар на Мелбърн и откри резултата.

Снимка: Getty Images

Активизацията на домакините даде резултат малко преди края, когато блестяща многоходова атака бе завършена с финес от резервата Ингъм.

Според регламента победител все пак трябваше да бъде излъчен и това стана след изпълнение на дузпи.

Снимка: Getty Images

При тях домакините сгрешиха първи, но след това вратарят Томас се реваншира за допуснатия гол и с две спасявания на ударите на Мачек и Падован донесе победата за Мелбърн Виктори.

Следващата изява на Ювентус в турнира ще бъде на 26 юли от 13 часа срещу английския Тотнъм.