на живо

Дузпите за "Барселона" - съдийски реверанс или чисти нарушения (ВИДЕО)

Решенията на рефера Айтекин предизвикаха реакции във футболните среди

Getty Images

"Барселона" постигна исторически успех над "Пари Сен Жермен" с 6:1 в реванш от осминафиналите на Шампионската лига и по този начин стана първият тим в историята на надпреварата, който продължава напред в елиминациите, след като е загубил с 0:4 първата среща. Два от головете на каталунците паднаха от дузпи. 

Именно тези две отсъждания на рефера Дениз Айтекин в 13-ия му мач в Шампионската лига, предизвикаха полемики във футболните среди. 

На пресконференцията след мача треньорът на френския клуб - Унай Емери, беше категоричен: "Решенията на рефера се оказаха срещу нас и загубихме всичко в последните минути".

Испанското издание "Марка" пък се допита до бившия футболен съдия и настоящ анализатор - Андухар Оливер. Той категорично заяви, че и при двете ситуации нарушения не е имало.

"Това не е дузпа. Играчът на ПСЖ се подхлъзва и Неймар пада, реферът дава максимално наказание за това", коментира първата дузпа той. 

Всъщност, самият рефер на срещата се поколеба преди да отсъди наказателен удар, но след консултация със съдията на гол линията, посочи бялата точка.

"Срещу Суарес също няма нарушение. Маркиньос използва ръката си в единоборството, но уругваецът вече е започнал да пада", категоричен беше Оливер за ситуацията в самия край на редовното време.

Неймар реализира 11-метровия наказателен удар за общия резултат 5:5, а в добавеното време резервата Сержи Роберто вкара още едно попадение за "Барселона", което прати тима на четвъртфинал.