на живо

Два брилянтни гола на Меси при успех срещу "Гранада"

Каталунците загряха за Суперкупата на Испания

Reuters

Лионел Меси вкара два впечатляващи гола при победата с 4:0 на "Барселона" срещу "Гранада". Другите две попадения бяха дело на Антоан Гризман, но головете на аржентинеца бяха особено красиви.

Капитанът на каталунците се разписа в 35-ата минута с удар в горния ъгъл на вратата.

Антоан Гризман, който откри резултата в 12-ата минута, намери на хубава позиция Меси, а за 33-годишния нападател остана най-лесното - да вкара с лекота. Преди почивката носителят на шест отличия "Златна топка" покачи на 3:0 с изящно изпълнение от пряк свободен удар.

Меси има 11 гола в Ла Лига от началото на кампанията и така вече 15 поредни сезона записва двуцифрен актив на сметката си в първенството.

Снимка: Reuters

В 63-ата минута Гризман оформи крайното 4:0. В 78-ата минута домакините останаха с човек по-малко след изгонването на Хесус Вайехо.

С този успех "Барса" заема 3-ото място в Ла Лига с 34 точки, като е на четири от лидера "Атлетико" Мадрид, който обаче е с три мача по-малко. "Гранада" е на 7-ата позиция с 24 точки.

Победата е трета поредна за каталунците, а тимът на Роналд Куман е непобеден вече в осем срещи от шампионата.

Снимка: Reuters

Следващият мач на "блаугранас" е на 13 януари. "Барса" ще се изправи срещу "Реал Сосиедад" в полуфинал за Суперкупата на Испания. Срещата е от 22 ч. и ще се излъчи на живо по bTV Action.

На 14 ануари (четвъртък) е вторият полуфинал - между "Реал" Мадрид и "Атлетик" Билбао. Двубоят отново е от 22 ч. по bTV Action.

Финалът е в неделя (17 януари) от 21:30 ч. по bTV Action.