на живо

Два незачетени гола попречиха на "Реал" Мадрид да оглави класирането

Кралския клуб се препъна сред снега в Памплона

Reuters

"Реал" Мадрид пропусна отлична възможност да оглави класирането в Испания. Кралския клуб завърши 0:0 при гостуването си на "Осасуна" на стадион "Ел Садар" в мач от 18-ия кръг на Ла Лига.

Въпреки лошото време и затруднената обстановка, срещата не бе отменена, както се надяваха в щаба на "Реал" Мадрид. "Белите" имаха затруднения да стигнат до Памплона, а самолетът им излетя с 3-часово закъснение.

Снимка: Reuters

Метеорологичните условия в Испания са тежки. Температурите в някои части паднаха до -35 градуса по Целзий, огромен брой полети бяха отменени заради поледици, силен снеговалеж и вятър.

Домакините създадоха първата по-интересна ситуация едва в 29-ата минута, когато Ойер шутира, но Куртоа спаси. "Реал" отвърна с опасно центриране на Лука Модрич и вратарят Серхио Ерера трябваше да се намеси.

Ферлан Менди направи самостоятелен пробив по лявото крило в 44-ата минута и реши да опита късмета си с удар по земя, но бе доста неточен.

В 61-ата минута Карим Бензема прати топката във вратата на домакините, но се оказа, че е бил в засада и попадението му не бе зачетено. 

Играчите на Зинедин Зидан вдигнаха оборотите в края и в 89-ата минута Тони Кроос прати топката във вратата на "Осасуна". И това попадение обаче се оказа нередовно, тъй като Бензема, който асистира на германеца, е бил в засада.

Снимка: Reuters

След равенството Кралския клуб остава втори с 37 точки, на една зад лидера "Атлетико" Мадрид, който обаче е с три мача по-малко. "Осасуна" е на предпоследната позиция с 15 точки.

Следващият мач на "Реал" Мадрид е срещу "Атлетик" Билбао в четвъртък (14 януари). Срещата е полуфинал за Суперкупата на Испания и ще бъде излъчена на живо по bTV Action от 22 ч.

Ден по-рано, отново по bTV Action от 22 ч. е другият полуфинал между "Барселона" и "Реал Сосиедад"

Финалът е в неделя (17 януари) от 21:30 ч. по bTV Action.