на живо

Два отрицателни теста позволиха на Пиронкова да тренира

В самолета на първата ни ракета не е имало заразен с COVID-19

Reuters

Първата ни ракета Цветана Пиронкова е дала два отрицателни теста за COVID-19 и вече тренира на кортовете в Мелбърн преди участието си в Откритото първенство на Австралия. Това потвърди самата тя в интервю за dsport, цитирано на официалния сайт на федерацията ни по тенис.

"За щастие в нашия самолет не е имало пътници, които да са дали положителен тест за коронавирус. За това, макар и с ден закъснение проведох първа тренировка", каза Спортист номер 1 на България за 2020 година.

Снимка: БГНЕС

Появиха се информации, че тя е била на полет от Дубай за Мелбърн, в който е имало заразен с коронавирус и ще трябва да бъде в пълна изолация 14 дни, но Пиронкова отрече.

"Вече преминахме два теста и очакваме нови такива през всеки два дни. Мерките се спазват изключително стриктно и безкомпромисно. Има и тенисисти в много по-сложна ситуация - с пълна забрана за излизане от стаите, въпреки отрицателните си тестове", обясни 33-годишната пловдивчанка.

Снимка: БГНЕС

"Организаторите се опитват да им осигурят максимално много удобства, но за момента не се очертава здравните власти да им позволят да излязат от стаите си по-рано. Надявам се нещата да се нормализират до няколко дни и всички да получат възможност за адекватна подготовка преди турнира", каза още тя.

Откритото първенство на Австралия започва на 8 февруари, а Пиронкова се класира за основната схема след три победи в квалификациите.