на живо

Двама българи в топ 20 на ските, рекорд за Камен Златков

Изключително представяне на Алберт Попов и Камен Златков в Мадона ди Кампилио

Facebook

Изключително представяне на Алберт Попов и Камен Златков в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Мадона ди Кампилио. 

Попов завърши на 11-а позиция, а Златков е 19-и. Така за първи път двама българи печелят точки в един и същи старт от Световната купа. 

24-годишният Златков не само спечели първи точки сред най-добрите, но и никога преди не бе стигал до втори манш в най-престижната верига. Представянето му е повече от впечатляващо, тъй като стартира с 50-ти номер. 

Алберт Попов отново влезе в точките, но надгради спрямо първия слалом за сезона, когато във Вал д'Изер финишира 16-и. 11-ото му място в Мадона ди Кампилио е най-доброто му класиране от януари. Тогава в Шладминг се нареди шести.

След драма в края състезанието в италианския зимен център бе спечелено от световния шампион в дисциплината Себастиан Фос-Солеваг. Водачът след първия манш Клеман Ноел пропусна последната врата, въпреки че пристигаше на финала с аванс от повече от една секунда.

Зад Фос-Солеваг останаха Алекси Пинтюро и Кристофер Якобсен.

Снимка: Reuters

Алберт Попов взе 20 точки за Световната купа, което го изкачи до 14-о място в класирането в дисциплината. Златков спечели 12 точки и дели 28-ата позиция с Манфред Мьолг.