на живо

Двама с коронавирус в "Корнея" след мача с "Барселона"

Третодивизионният тим е поискал отлагане на следващия си двубой

Getty Images

Играч и член на треньорския щаб на третодивизионния "Корнея" са дали положителни проби за коронавирус часове след снощния двубой с "Барселона" от 1/16-финалите за Купата на краля, пише "Марка".

Новината притесни каталунския гранд. "Блаугранас" се измъчиха, но се класираха за осминафиналите с успех с 2:0 след продължения. Днес отборът е тренирал нормално за шампионатния мач срещу "Елче" в неделя, като преди това е спазил всички протоколи, преминавайки през задължителните COVID тестове на Ла Лига.

В лагера на "Корнея" обаче ситуацията е съвсем различна. С новите случаи на коронавирус заразените в отбора стават четирима.

От "Корнея" съобщиха за две положителни проби и преди мача с "Барселона". Тогава заразените бяха поставени под карантина, което позволи снощният двубой да се проведе по програма.

Снимка: Getty Images

Според медиите в Испания, от "Корнея" са изпратили молба до местната футболна федерация за отлагане на следващия им мач в Сегунда "Б" - домакинство на "Прат" в неделя.

Зрителите на bTV скоро няма да имат възможност да гледат "Корнея" в действие за Купата на краля, но "Барселона" е на осминафинал срещу "Райо Валекано", който ще бъде излъчен на 27 януари (сряда) от 22:00 ч. по bTV Action.