на живо

Двама в "Дунав" Русе с положителни тестове за COVID-19

Те са изолирани от своите съотборници

Lap.bg

Двама футболисти на "Дунав" Русе са заразени с коронавирус. Те са били тествани с PCR тестове след гостуванията на тима на "Ботев" Пловдив (3 юли) и "Ботев" Враца (6 юли).

От клуба съобщават, че на 2 юли всички футболисти, треньори и служители са били тествани, а резултатите са били отрицателни. След като двамата играчи, чиито имена не се съобщават, са почувствали неразположение, отново са били подложени на PCR тестове, които са показали, че са заразени.

В момента двамата са изолирани от своите съотборници. Утре (9 юли) ще бъдат направени нови тестове, а резултатите им ще бъдат оповестени до края на деня.

"Дунав" трябва да посрещне "Царско село" на 13 юли в спор за оставане в елита. В тима на "царете" заразените с COVID-19 футболисти са четирима.

Преди дни футболистите и треньорския щаб на "Дунав" заявиха, че няма да тренират, докато не им бъдат изплатени дължимите заплати. Треньорът Людмил Киров беше отстранен от тима след изказването си.

"Дунав" е поредният футболен тим, в който има заразени с COVID-19. Първо от ЦСКА обявиха, че Томи Юрич е дал положителна проба. Последваха съобщения за положителни тестове в "Черно море", "Царско село", "Ботев" Пловдив и "Локомотив" Пловдив.