на живо

Две дербита още в първия кръг на "А" група

За първи път в историята жребият бе изтеглен без участието на ЦСКА и Локомотив София

БГНЕС

Без ЦСКА и Локомотив София днес бе теглен жребият за "А" група за сезон 2015/16. Още в първия кръг ще станем свидели на две дербита – шампионът Лудогорец гостува на един от неудобните си съперници, откакто е в елита на България – Литекс. Ботев Пловдив пък ще приеме Левски на базата си в Коматево в друг интересен сблъсък.

Вицешампионите от Берое приемат в Стара Загора новака Монтана. Славия и Пирин Благоевград са домакини съответно на Локомотив Пловдив и Черно море. Шампионатът започва на 18-и юли. С промяната на формата на "А" група на 10 тима заради изхвърлянето на ЦСКА и Локомотив София от професионалния футбол се увеличава и броят на мачовете.

През миналата кампания всеки отбор изигра по 32 срещи и след редовния сезон имаше първа и втора шестица, а през настоящата мачовете се увеличават до 36 и всички тимове ще се изправят един срещу друг общо четири пъти.

Предстои да се уточни и дата за Суперкупата на България. Двубоят за трофея ще се състои преди началото на първенството, а в него ще спорят Лудогорец и Черно море.

Жребий за първия кръг:

Литекс – Лудогорец

Ботев Пловдив – Левски

Славия – Локомотив Пловдив

Берое – Монтана

Пирин Благоевград – Черно море