на живо

Две Купи на краля за една година? "Атлетик" Билбао е една крачка по-близо

"Лъвовете" се измъчиха с третодивизионния "Алкояно"

Две Купи на краля за една година? "Атлетик" Билбао е една крачка по-близо

Испанският футболен "Атлетик" Билбао продължава да мечтае да спечели две Купи на краля в една година! Баските се класираха за четвъртфиналите през сезон 2020/2021, след като победиха трудно аматьорския "Алкояно" с 2:1 като гост.

Заради пандемията от коронавирус финалът на предишния сезон беше изместен за 4 април 2021, а "Атлетик" си осигури място във важния мач срещу "Реал" Сосиедад.

Така баските все още запазват шансовете си да приберат във витрината си два трофея от един и същи турнир, само в рамките на няколко дни. Финалът за сезон 2020/2021 трябва да се изиграе на 18 април 2021 г.!

Въпреки че преди дни футболистите на "Атлетик" станаха Супершамиони на страната, срещу "Алкояно" те не показаха най-доброто си лице. 

Домакините от град Алкой бяха стабилни на терена и демонстрираха самочувствие, особено след като успяха да отстранят "Реал" Мадрид в предишния етап на надпреварата. Те дори първи стигнаха до гол. В 39-ата минута се разписа Пабло Карбонел от пряк свободен удар.

След почивката футболистите на "Атлетик" се мобилизираха. В 53-ата минута Асиер Виалибре отбеляза след страхотно центриране и удар с глава, а пълният обрат дойде в 78-ата. Точен беше Иняки Уилямс и отново с глава.

"Атлетик" Билбао е един от най-успешните тимове в турнира за Купата на краля. Баските имат 23 трофея във витрината си, като изостават само от "Барселона" с 30.