на живо

Двете лица на Кристиано Роналдо (ГАЛЕРИЯ)

Осминафиналът бе емоционално приключение за капитанът на Португалия

Възелът на световното първенство по футбол в Русия започва да се разплита, а достойните за трофея един по един продължават напред в турнира. В разрез с традицията от последните години за титлата няма да се бори звездата на европейския футбол - Кристиано Роналдо.

Португалия не успя да се класира напред, след като на осминафинал загуби с 1:2 от Уругвай. Срещата бе истинско футболно зрелище, а именно капитанът на "мореплавателите" бе в основата на емоционалния вулкан на терена. 

stat

Роналдо премина през всички спектри на настроенията си в 90-те минути, като очарова и разсърди привържениците, които следят всеки детайл от поведението му.

В 74-ата минута капитанът на Португалия обра аплодисментите от феновете, след като показа нагледно какво значи колегиалност и феърплей. Въпреки че тимът му падаше, Кристиано безкористно се притече на помощ на своя уругвайски колега и автор и на двете попадения в португалската врата - Едисон Кавани.

Снимка: Reuters

Уругваецът изпита остри болки в крака и бе сменен принудително. Роналдо му помогна да излезе от терена, като го придържаше и вървеше бавно до него.

Снимка: Reuters

Жестът обаче не се брои за гол! 

Португалия така и не успя да навакса изоставането си, въпреки че атаките пред вратата на Уругвай зачестиха. В сами край на срещата - в 94-ата минута, съдията реши да не отсъжда нарушение срещу Рикардо Куарешма на границата на наказателното поле. Кристиано Роналдо влезе в ролята на капитан и поиска обяснение. Нервите му обаче не издържаха и той се развика на рефера Сесар Рамос от Мексико.

Снимка: Reuters

За невъздържаното си поведение звездата на Португалия получи жълт картон. 

Снимка: Reuters

Него обаче Роналдо ще си отнесе вкъщи, тъй като европейските шампиони отпаднаха от турнира.