на живо

Двоен удар по "Сити" преди тежката празнична програма

Титуляри на Гуардиола са с коронавирус

Лоши новини за "Манчестър Сити" преди началото на тежката празнична програма във Висшата лига! Двама от титулярите на английския вицешампион - Кайл Уокър и Габриел Жезус, са дали положителни проби за коронавирус. Заразени с COVID-19 са и двама служители на "Сити".

"Всички в клуба пожелаваме на колегите бързо възстановяване по коледните празници и завръщане към работата, тренировките и мачовете", написаха "гражданите" в официалния си сайт.

Заразените са поставени под домашна карантина. Липсата на Уокър и Жезус идва в труден момент за "Сити". Тимът на Пеп Гуардиола е далеч от обичайното си ниво през настоящия сезон, а предстоят три мача за 8 дни. "Гражданите" приемат "Нюкасъл" утре вечер, 48 часа по-късно гостуват на "Евертън", преди да се сблъскат с "Челси" в Лондон на 3 януари.

В последния си мач преди "Боксинг дей" "Сити" разби "Арсенал" с 4:1 за Купата на лигата. Жезус започна като титуляр и отбеляза първото попадение за "Сити" (3'), а в 74' отстъпи мястото си на Серхио Агуеро. Уокър бе на резервната скамейка и влезе в игра малко след това.