на живо

Двойките ще решат всичко: Григор загуби от Гофен

Капитанът на България допусна втора загуба от белгиеца в кариерата си

Reuters

Сблъсъкът от тенис турнира ATP Cup между България и Белгия ще се реши в третия мач на двойки. Това стана, след като капитанът на родния тим Григор Димитров загуби на сингъл от първата ракета на съперника Давид Гофен.

Роденият в Хасково тенисист отстъпи с 6:4, 2:6, 2:6 след повече от 2 часа игра в Сидни. 

По-рано през деня Димитър Кузманов даде предимство на България с бърза победа над Стив Дарси.

Началото на мача на Димитров беше обещаващо, но в крайна сметка Гофен записа втората си победа над българина в десети сблъсък помежду им.

Първият сет беше изпълнен с пробиви. Първоначално Григор поведе с 3:0, след това Гофен върна пробива. Двамата си размениха по още един, като в крайна сметка до тайбрек не се стигна, а българинът поведе след 6:4. 

Снимка: Reuters

Първият гейм във втория сет на двубоя беше изключително оспорван като предимството беше за Гофен, който постигна пробив, а след това и още един. Григор върна единия, но в крайна сметка допусна изравняване след 2:6. 

Белгиецът проби в началото на решителния трети сет. До края на мача той не допусна изненада и вдигна победоносно ръце след 6:2.

Снимка: Reuters

Така всичко ще се реши в мача на двойки, който трябва да започне след 13:20 ч. българско време. На корта се очаква отново да излязат Димитров и Кузманов, които да спорят срещу Сандер Жил и Йоран Флиеген. 

Отборът на Белгия няма шансове да се класира напред, докато само победа праща българите на четвъртфинал в турнира.

Снимка: Reuters