на живо

Джейми Варди, който всява страх в... страничните флагове (ВИДЕО)

Нападателят на "Лестър" отпразнува победния гол срещу "Шефилд Юнайтед" с погром

Reuters

Страничните флагове в английската Висша лига едва ли са най-големите грешници в света. Само че от вчера те треперят от страх заради... Джейми Варди.

Нападателят на "Лестър" отпразнува победния гол на своя тим срещу "Шефилд Юнайтед" като се плъзна по терена и счупи задължителния елемент в неговия край.

Флагчето се предаде доста лесно и падна съсечено отстрани. 

Варди наистина имаше повод за радост, тъй като голът му падна в 90-ата минута и донесе победата с 2:1 над противниковия тим.

Снимка: Reuters

Това е негово 9-о попадение за сезона, като той е на трето място в голмайсторската класация. Толкова гола има и Мохамед Салах от "Ливърпул", а преди тях се нареждат Хюн-Мин Сон от "Тотнъм" (10 гола) и Доминик Калвърт-Люин от "Евертън" (11 гола).

Варди вероятно няма да се размине без допълнително наказание заради своето своеволие да посече по такъв начин флага. Съдията веднага реагира и му показа жълт картон.

Снимка: Reuters

С празнуването си той не изненада всички във футболна Англия, тъй като от детството си симпатизира именно на "Шефилд Уензди" - градския съперник на противника, като дори е бил част от академията на тима.

Варди често е обвиняван от противниковите фенове, че доста бурно изразява радостта си след гол. През септември, по време на победата на "лисиците" над "Уест Бромич" той се престори, че чува освирквания, въпреки че на трибуните нямаше никой, тъй като достъпът на феновете беше забранен.

През ноември срещу "Кристъл Палас" доста нескопосано имитира полет на орел.