на живо

Джени Суши и адвокатът ѝ искат отнемане на лиценза на Кубрат Пулев (ВИДЕО)

Предстои пълно разследване на Българската целувка

Дженифър Равало и адвокатът ѝ Глория Олред дадоха пресконференция, на която обявиха, че искат пълно разследване на случая с целувката, която Кубрат Пулев отправи на американската репортерка след победата си над Богдан Дину в Коста Меса.

77-годишната Олред, която се занимава с такива дела от средата на 80-те години, призова за незабавно отнемане на боксовия лиценз на Кобрата: "Искаме боксовия лиценз на господин Пулев да бъде отнет. Също така искаме Спортната комисия да постави този инцидент и поведението на Пулев в дневния си ред на следващото заседание на 14 май, и госпожа Джени Равало и аз да може да свидетелстваме. Tрябва да наложат подходящо наказание. Липсата на наказание би било много голямо разочарование. Те трябва да изпратят послание до другите".

На въпрос дали ще има и съдебен иск, Олред отговори, че засега вниманието ѝ е насочено изцяло върху исканията към комисията.

Нейната клиентка твърди, че Кубрат не само я целунал, но си е позволил и да сграбчи задните ѝ части. Впоследствие, според Суши, поискал целувката да бъде изрязана от видеото за медията, в която Равало работи - "Вегас Спортс Дейли".

На пресконференцията репортерката и адвокатът ѝ определиха поведението на Кубрат като "отвратително".

Равало потвърди думите на боксьора ни, че двамата са се запознали на претеглянето в деня преди мача му с Дину. Казва, че помолила за интервю, а той се съгласил.

"Направихме интервю преди двубоя. На следващия ден - 23 март, след мача между Кубрат и Богдан Дину, помолих Пулев за интервю. Той каза "Да". Направихме интервюто в задната част на залата, в стаята му. Започнах интервюто, в средата той сграбчи лицето ми и ме целуна. Бях шокирана и засрамена, не знаех как да отговоря", заяви Равало.

"След това отидох до масата да си събера нещата и да си взема чантата. Той сграбчи задните ми части и ги стисна с двете си ръце. След това си тръгна, без да каже нищо, и се засмя. Това ме накара да се чувствам неудобно и разочарована, че Кубрат Пулев се е отнесъл с мен по толкова непрофесионален начин"

Равало потвърди и думите на Пулев, че е присъствала на тържеството след успеха. По нейни думи била поканена от приятел и видяла възможност да вземе интервюта и с други боксьори. 

По твърдение на братя Пулеви обаче, тя не упражнила професионалните си задължения, а демонстрирала интимност с други мъже, присъстващи на партито.

"Г-н Пулев не се присъедини почти до края на вечерта. Когато дойде, той се държеше така, все едно нищо не е станало. Но по-късно, на партито, ме помоли да изрежа целувката от интервюто. Не го премахнах, а вместо това го публикувах, защото исках хората да видят какво ми причини. Не исках да се измъкне. Това, което ми стори, беше отвратително. Почувствах се унизена. Никоя жена не трябва да получава такова отношение. С г-н Пулев не сме приятели и нямаме романтична връзка. Той нямаше право да ме целува", каза Равало.

Адвокат Олред продължи: "Той трябва да поиска разрешение да я целуне по устните. Това е акт на интимност. Жената има право да каже "Не". Тя е била там, за да работи. Унизително е за нея. Вече има и жени, които отразяват подобни боксови срещи. Те трябва да бъдат уважавани."

В САЩ Олред е сред водещите защитници на правата на жените. Тя бе адвокат на една от актрисите, обвинили продуцента Харви Уайнстийн в сексуален тормоз.

Представлявала е и 33 жени, обвинили в сексуален тормоз Бил Козби. Била е адвокат и по обвинение срещу Доналд Тръмп, преди той да стане президент на САЩ. Олред се е изправяла в съда още срещу звезди като Чарли Шийн, Еди Мърфи и Тайгър Уудс.

Цялата пресконференция на Дженифър Равало и адвокат Глория Олред: