на живо

Дженк Тосун получи директен червен картон заради жеста на Каранга (ВИДЕО)

Турският национал заплаши конкретен фен на трибуните

Reuters

Жестът с рязането на глава явно не е запазена марка на голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга. И докато у нас бразилецът бе наказа за един мач от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз след мача, в Швейцария санкцията се издава веднага, на терена, от съдията.

Понесе я футболистът на "Евертън" Джен Тосун, който игра за националния отбор на Турция в контролата срещу Тунис, играна в Женева.

В 59-ата минута играта беше спряна, след като Тосун изтича до трибуните, за да се саморазправи с фен. От Футболната федерация на Турция обясниха, че футболистът е помислил, че феновете замерят баща му и чичо му с факли. В опит да ги защити той се втурна към трибуните, но съотборниците му го спряха.

Това предизвика спиране на играта и хаос около резервните скамейки. Тосун се опита няколко пъти да се отскубне от здравата хватка на турските футболисти, но до седалките не успя да стигне. За сметка на това предупреди един от феновете с познатия у нас жест.

Швейцарският съдия не се поколеба да изгони играча с директен червен картон и да остави Турция с 10 човека на терена.

След мача, който завърши 2:2, стана ясно, че роднините на 26-годишния играч не са били застрашени. Те са се опитали да върнат хвърлена факла, обратно към хулигана.