на живо

Рахим Стърлинг одрал Джо Гомес при спречкването (СНИМКА)

Нападателят на "Манчестър Сити" реагирал агресивно при събирането на националния отбор на Англия

Twitter

Защитникът на "Ливърпул" Джо Гомес е с дълга драскотина под дясното око след спречкването с нападателя на "Манчестър Сити" Рахим Стърлинг при събирането за лагера на националния отбор на Англия. 

Двамата бяха замесени в инцидент още преди няколко дни в дербито между "Ливърпул" и "Манчестър Сити", спечелено от "червените" по категоричен начин с 3:1. Вчера футболистът на "гражданите" потърсил сметка на защитника за поведението му на "Анфийлд", което довело до незабавно напрежение.

Гомес поздравил Стърлинг в столовата, а играчът на "гражданите" реагирал агресивно. Съотборниците им в английския тим помислили, че става дума за шега, но се наложило да се намесват, за да разтърват двамата футболисти. Според "Дейли Мейл" Стърлинг хванал за гърлото Гомес и започнал да го души.

Напрежението вече е потушено, а британският таблоид разкрива, че капитанът на "Ливърпул" Джордан Хендерсън е разговарял по телефона с двамата си съотборници в националния отбор, след което сам изявил желание да отиде до базата "Сейнт Джордж парк", въпреки че заради наказание той ще се присъедини към тима чак за евроквалификацията с Косово на 17 ноември.

Заради агресивното си поведение Рахим Стърлинг бе отстранен от състава на "Трите лъва" за мача срещу Черна гора на 14 ноември.