на живо

Джокович аплодира "Цървена звезда", публиката - него (ВИДЕО)

Световният номер 1 в тениса присъства на мач на любимия си баскетболен тим

Баскетболният "Цървена звезда" е клуб, който се слави не само с успехи на паркета, а и с изключително емоционална и шумна публика. "Навиячите" са кошмар за всеки гостуващ в Белград съперник, а понякога сред тях могат да се забележат истински лидери в света. И по-точно в света на тениса. 

Новак Джокович - номер 1 в ранглистата и носител на 30 титли от Големия шлем, изгледа на живо мача между "Звезда" и "Барселона" от 15-ия кръг в Евролигата. В зала "Александър Николич" сръбският любимец зае място на трибуните, а компания му правеше тенисистът от Канада Вашек Поспишил.

Ноле беше посрещнат с аплодисменти от феновете, които скандираха името му в екстаз. Той пък се вълнуваше за всяка точка и за малко да влезе в игрището. 

След мача, в който "звездашите" не успяха да зарадват Джокович с победа, а претърпяха поражение от лидера в Евролигата с 69:76 (13:20, 18:14, 18:27, 20:15), тенисистът поздрави баскетболистите, като си поговори и с представители на "врага" - Никола Миротич и Кайл Курич.

"Атмосферата е както винаги феноменална. Всички знаят, че съм фен на "Звезда". Следя баскетбола и всички сръбски отбори. Това е любимият ми спорт за гледане. Рядко имам възможност да гледам на живо мачове, така че за мен е голямо удоволствие. Фен съм, викам за "Звезда". Даже доведох няколко приятели от чужбина. Харесва им, никога не са виждали такова нещо. А момчетата играят страхотно!", заяви Джокович пред сръбски медии след мача.

Световният номер 1 посещава мачове не само на баскетболния "Звезда". През 2018 г. той изгледа мача на футболния тим срещу ПСЖ от групите на Шампионската лига от трибуните на стадион "Райко Митич".