на живо

Джокович няма да играе на АТР Къп. Българският тим - също

Мениджърът на Григор Димитров заяви, че няма време за подготовка за събирането на отбора

Reuters

Световният номер 1 в тениса - Новак Джокович, няма да играе в отборния турнир АТР Къп. Това заявиха организаторите на надпреварата, която започва на 1 януари. Първа ракета на Сърбия в надпреварата ще бъде Душан Лайович, който е номер 33 в ранглистата. 

Отказването на Джокович, а преди това и на целия тим на Австрия, не значи, че страната ни ще има отбор в надпреварата. България беше със статут на първа резерва, но световният номер 28 Григор Димитров със сигурност няма да участва, което значи, че няма как да имаме тим в турнира. 

Снимка: Reuters

Пред сайта Teniskafe мениджърът на първата ни ракета Георги Стоименов обясни, че няма как за толкова кратко време да се организира събирането на тима. За да пътуват тенисистите за Австралия, те трябва да имат визи, а няма време за тяхното издаване. 

Димитров вече е там, но в програмата му влизат други надпревари. От 4 януари той започва участие в един от подгряващите турнири преди Откритото първенство на Австралия. Димитър Кузманов също ще участва в турнири, но и двамата са в Мелбърн, а АТР Къп ще се проведе в Сидни. Дори това пътуване е сложно за организиране заради строгите мерки за ограничаване на коронавируса. 

При първото си участие през 2020 г. българите - Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев, оставиха отлични впечатления, постигайки победи над Великобритания и Молдова с по 2:1.