на живо

Джокович откри чисто нова детска градина в Сърбия

Фондацията на световният номер 1 в тениса вложи близо 77 000 евро за детското заведение

Джокович откри чисто нова детска градина в Сърбия

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович може много внимателно да подбира турнирите, на които участва, но със сигурност не пести средства за най-малките си почитатели. Вчера (20 май) той бе специален гост в чисто нова детска градина, изградена с помощта на неговата фондация.

За модернизирането и оборудването на градината в село Любиш са вложени 9 000 000 динара (76 600 евро). 

Децата там ще могат да получават модерно обучение преди да преминат в предучилищен курс на образование. 

Джокович и съпругата му Йелена се срещнаха с малчуганите, които ще посещават детската градина. Компания им прави Любивое Ръшумович - детски писател, по чиято инициатива се отваря детската градина в родното му село.

Децата показаха на Ноле свои рисунки, рецитираха стихотворения и пяха песнички. Той и Йелена пък ги аплодираха с удоволствие. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @ndjokovic_

Това е поредната благотворителна инициатива на Новак Джокович. Чрез фондацията си семейството на носителя на 18 титли от Големия шлем подпомага деца в неравностойно положение и изгражда центрове за предучилищно обучение. Преди години Ноле бе и сред основните дарители за ремонта на кукления театър в Белград.

За последно Джокович игра на финал на турнира в Рим, но загуби от Рафаел Надал. През 2021 г. той отказа редица турнири под претекст, че иска да обърне повече внимание на семейството си. 

Следващата надпревара за световния номер 1 ще бъде в Белград. Тя започва на 22 май.