на живо

Джокович пак наруши мерките, празнува със стотици фенове в Белград (ВИДЕО)

Голям купон в Сърбия след поредния рекорд на тенисиста

Getty Images

Световният номер 1 Новак Джокович отново предизвика скандал с поведението си в разгара на пандемията от коронавирус.

От понеделник той официално е за 311-а седмица начело на ранглистата, като така задмина Роджър Федерер (310). Няколко часа по-късно Ноле се появи на терасата на своя ресторант "Новак" в Белград, а феновете, разбрали предварително, че се готви празненство, се бяха струпали на улицата през заведението. 

Снимка: Getty Images

Стотици привърженици се бяха събрали, за да посрещнат с факли и песни своя шампион.

Тенисистът даде реч, после тръгна музика, имаше танци и песни. Присъстващите не спазваха никаква социална дистанция, а партито завърши с фойерверки.

Общината в Белград бе оцветена в сръбския трибагреник, от нея също се чуваше музика, а кадри с победи на Джокович бяха прожектирани върху фасадата.

"Като дете си мечтаех да съм шампион, да вдигам купи и да съм номер едно в света. Толкова силно го исках, че със семейството ми се справихме с всичко срещу нас - финанси, контузии, съмнения, както и това, че влязох в тениса в ерата на невероятни шампиони. Вероятно двамата най-добри, които е имало.

Горд съм, за мен е чест, че съм на тази позиция днес, и то след извървян път, пресичан постоянно от тези великани и легенди на играта. Да знам, че съм си заслужил мястото до тях, е невероятно.

Снимка: Getty Images

Благодарен съм и, че съм тук, сред своите хора тази вечер. Нека всички сме здрави, нека продължаваме да преследваме мечтите си. Няма по-велико чувство от това да си сред хората, които никога не са губили вяра в теб и са те подкрепяли постоянно. Те са тук - семейството ми, вие, както и онези, които гледат от домовете си... Сега ще празнуваме!", каза Джокович от терасата на ресторанта си.

Сръбските медии са във възторг за разлика от западните, които не разбират как може белградчанинът отново да се държи сякаш COVID-19 не съществува. Изданията наблягат на факта, че Джокович е без маска и е събрал много хора на улицата, на твърде малко пространство.

"Поредно нарушение", пише английският "Индипендънт", а американски медии отбелязват, че това "става тенденция" при звездата от Сърбия.

На кадрите се вижда, че при пристигането си сред хората Джокович е с маска. Сваля я едва, когато се качва на терасата да говори, а там няма човек на по-малко от два метра край него.

За втори път от началото на пандемията Новак Джокович заформя скандал с поведението си. През миналото лято той организира турнирите "Адриа тур" на Балканите, които бяха преждевременно прекратени заради случаи на заразени с коронавирус тенисисти. Сред първите, хванали вируса, бе Григор Димитров.