на живо

Джокович победи Надал в оспорван мач и е на 1/2-финал в Рим

На предпоследното стъпало преди титлата сърбинът ще срещне Кей Нишикори

Getty Images

Световният номер 1 Новак Джокович се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Рим, след като победи Рафаел Надал със 7:6, 7:6 в равностоен двубой. 

Снимка: Getty Images

Надал поведе с ранен пробив в първия сет, но Джокович върна пробива в осмия гейм. 11-кратният шампион от Големия шлем взе гейма при сервис на Надал за 6:5, след което спечели и първата част.
Снимка: Getty Images

Вторият сет започна отново с ранен пробив на Рафаел Надал - още в първия гейм, като испанецът поддържаше преднината си до 5:4, когато обаче не успя да затвори сета при свой сервис гейм. Впоследствие частта влезе в тайбрек, където Джокович се оказа с по-здрави нерви, осигурявайки си място в следващата фаза. 

В нея той ще срещне японеца Кей Нишикори, който в четвъртфинала победи Доминик Тием от Австрия с 6:3, 7:5. 

Напред продължава и номер 3 в Световната ранглиста Анди Мъри след успех над белгиеца Давид Гофин с 6:1, 7:5. За място на финала Мъри ще спори с французина Лукас Пули.
Снимка: Getty Images

Той достигна до тази фаза с не малко късмет. Преди началото на турнира оттегляне заради контузия на Жо-Вилфред Цонга, изпрати младият Пули на надпреварата в Рим.

52-рият в ранглистата се възползва от шанса си побеждавайки последователно Гулбис и Ферер, а в четвъртфинала оттегляне на Хуан Монако и служебна победа го изпратиха директно на полуфинал срещу Анди Мъри.