на живо

Джокович потвърди участие в Монте Карло

Турнирът ще бъде подготовка за "Ролан Гарос"

Reuters

Световният номер 2 в тениса Новак Джокович потвърди, че ще участва в турнира в Монте Карло. Надпреварата започва на 10 април и се явява като домашна за сърбина, който от години живее и тренира в Монако. 

Ноле пропусна турнирите в Индиън Уелс и в Маями, тъй като не е ваксиниран и няма как да влезе в САЩ. В надпреварата в Монте Карло обаче ще бъдат допуснати тенисисти, които имат документ за преболедуване на COVID-19 в последните 6 месеца.

Снимка: Reuters

Джокович има документ, че е дал положителен тест през декември 2021 г. Той обаче не беше достатъчен на австралийските власти и тенисистът трябваше да бъде депортиран. Така сърбинът пропусна първия за годината турнир от Големия шлем, а от началото на сезона е играл единствено в Дубай, където отпадна на четвъртфинал.

Това му коства и лидерската позиция в ранглистата. Руснакът Даниил Медведев вече е номер 1 в света. 

Снимка: Reuters

В Монте Карло Джокович има 2 титли - от 2013 и 2015 г. Той ще използва надпреварата като тренировка преди "Ролан Гарос". Франция разхлаби строгите си мерки против епидемията и премахна зелените сертификати, като това направи участието на сърбина възможно.