на живо

Джокович се завърна на корта с победа

Сръбският тенисист преследва шести триумф в Дубай

Новак Джокович отново в игра! Сръбският тенисист се завърна на корта с убедителна победа. Той спечели с 2:0 сета (6:3, 6:3) срещу италианеца Лоренцо Мусети за час и 15 минути в среща от турнира в Дубай (Обединените арабски емирства) с награден фонд 2.8 млн. долара. Водачът в световната ранглиста стигна до успеха с ранен пробив и в двата сета.

Джокович не беше играл в официален мач от близо три месеца заради сагата в Австралия през януари. Тогава бе депортиран от страната след шумен скандал заради ваксинационния му статус дни преди старта на Australian Open.

Днес Ноле не показа колебания срещу Мусети, но беше емоционален при част от разиграванията. Имаше и подкрепа от трибуните, където бе съпругата му Йелена.

Джокович преследва шести триумф в Дубай след тези през 2009, 2010, 2011, 2013 и 2020 г. Купата обаче няма да бъде достатъчна и той ще отстъпи лидерската си позиция в ранкинга, ако руснакът Даниил Медведев спечели надпреварата в Акапулко (Мексико).

Сред основните конкуренти на Джокович в Дубай е бившият №1 в света Анди Мъри (Великобритания), който започна участието си с измъчена победа с 2:1 сета (6:7(4), 6:3, 7:5) срещу квалификанта Кристофър О'Конъл (Австралия) за над 2 часа и 50 минути на корта.