на живо

Джокович ще играе в Австралия след като организаторите направиха изключение

Сърбинът обяви новината в своя профил в социалните мрежи

Reuters

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще може да защитава титлата си от Откритото първенство на Австралия. Това обяви самият той в профила си в социалните мрежи, публикувайки снимка с багажа и преди отпътуването си към южния континент. 

Сърбинът уточнява, че организаторите на първия за годината турнир от Големия шлем са направили специално медицинско изключение. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

"Честита Нова година на всички! Желая ви здраве, любов, радост и щастие. Нека виждате, дишате и мислите за любов, уважавайте себе си и всяко живо същество на планетата. 

Беше ми приятно да прекарам време със своето семейство и любимите си хора, починах си от много дългия и успешен сезон през 2021 г. Сега потеглям за Австралия, тъй като беше направено изключение за мен. Готов съм да живея и да дишам за тениса в следващите няколко седмици. Благодаря за подкрепата!", пише Ноле.

Снимка: Reuters

Първоначално организаторите на Откритото първенство на Австралия обявиха, че в турнира ще участват само ваксинирани против коронавирус тенисисти. Самият Джокович отказва директно да разкрие дали е получавал поне една доза от одобрените препарати, но се смята, че не е. Той преболедува COVID-19 през лятото на 2020 г., когато игра на организирани от него турнири в страните от бивша Югославия. 

Дълго време се смяташе, че за сърбина няма да бъде направено изключение. Той отказа участие в турнира АТР Къп, който също се провежда в Австралия. 

Снимка: Reuters

След решението на организаторите Ноле ще може да се бори за рекордна 21-ва титла от Големия шлем и 10-ти трофей на кортовете в Мелбърн.