на живо

Джокович във футболна еуфория заради победата на Сърбия

Бастиан Швайнщайгер, повлиян от съпругата си, също поздрави западните ни съседи

Reuters

Сърбия ще играе на световното първенство по футбол в Катар през 2022 г.! Това стана възможно, след като "плавите" победиха в драматична среща европейския шампион от 2016 г. Португалия. Победният гол за 2:1 беше дело на Александър Митрович и падна в 90-ата минута. 

А класирането на сърбите предизвика огромна еуфория! Един от първите, поздравили футболните национали на западната ни съседка беше тенисистът Новак Джокович. Носителят на 20 титли от Големия шлем гледа мача на телефона си, а след последния съдийски сигнал не се сдържа и почна да крещи "Отиваме в Катар!". Със сигурност и съседите му са разбрали за победата!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ♡ (@novakdjokovickingoftennis)

Поздрави за сърбите имаше и от Германия. Бившият футболист на Бундестима Бастиан Швайнщайгер публикува снимка, с която показа, че е стискал палци за "Плавите". И това не изненада никой! Басти е женен за една от най-добрите бивши сръбски тенисистки Ана Иванович.

Дежурни поздравления националите на западната ни съседка получиха от президента Александър Вучич.

В социалните мрежи за успеха писа и сръбският патриарх Порфирий.

Баскетболистът на "Денвър Нъгетс" Никола Йокич също поздрави националите.

Неманя Матич от "Манчестър Юнайтед", който преди 3 години сложи край на кариерата си в националния тим заяви, че се гордее с постижението на "Плавите".

Снимка: Reuters