на живо

Джон Тери сложи край на футболната си кариера

37-годишният футболист се раздели със спорта с прочувствено послание

Getty Images

Бившият капитан на "Челси" и Англия - Джон Тери, преустанови професионалната си футболна кариера. С прочувствено послание в социалните мрежи 37-годишният защитник обясни, че е назрял моментът за неговото оттегляне.

"След 23 невероятни години във футбола реших, че сега е най-точният момент да се откажа. Когато бях на 14 взех най-доброто и най-важното си решение – да подпиша с "Челси". Никога няма да мога да опиша с думи това, което всички в клуба означават за мен и най-вече феновете. За мен вие сте най-великите привърженици и се надявам, че съм ви накарал да гордеете, носейки екипа и лентата. Благодарен съм на невероятните си съотборници, треньори, мениджъри и всички от екипа, с които имах честта да работя. Те ми помогнаха да запиша 717 мача за клуба, който обичам и за мен бе привилегия да служа като капитан. Сега очаквам с нетърпение следващите предизвикателства в живота си", съобщи той.

 
 
 
View this post on Instagram

THANK YOU

A post shared by John Terry (@johnterry.26) on

Джон Тери се оттегля от активния футбол като петкратен шампион на Англия със "сините" от Лондон, победител в Шампионската лига (2012 г.) и Лига Европа (2013 г.). В колекцията си той има 5 Купи на страната и 3 Купи на лигата.

Снимка: Getty Images

Кариерата му започва на "Стамфорд бридж" през 1998 г. През 2000 г. за кратко е преотстъпен на "Нотингам Форест", а през сезон 2017/2018 игра за "Астън Вила". През настоящия сезон той остана без отбор и реши да се оттегли.

Има 717 мача за "Челси" и 65 гола. Защитникът е изиграл 78 мача за английския национален отбор и има 6 гола.