на живо

Джони Велинов: Истинският ЦСКА е този, който играе на "Българска армия"

"За сметката за хеликоптерите си има човек - Гриша Ганчев", каза "червената" легенда

Lap.bg

6 титли, 4 Купи на България и огромна любов от страна на публиката. Георги Велинов има точно тези неща, благодарение на годините прекарани в ЦСКА. Легендарният страж ще се включи активно в празненствата по случай 70-годишнината на "червените" днес (5 май). Преди да уважи събитието той бе категоричен, че подкрепя първодивизионния тим за наследник на дружеството.

"ЦСКА, след като играе на "Армията" и всичките привърженици, всичките хора, които обичат отбора са на стадиона, както и доста повече от легендите са там, какво да говорим? Кой е автентичният? Нямам думи как да го изразя! Всеки иска да бъде автентичен, но просто това, което е в нашата къща - стадион "Българска армия", това е автентичното ЦСКА", категоричен е Велинов.

Тържествата на "червените" започват в 10:00 ч. с демонстрации в различните спортове на "червените" клубове. Кулминацията е футболната среща с "Лудогорец" на националния стадион "Васил Левски".

По време на честванията над стадиона ще преминат и два военни хеликоптери. Именно участието на армията в празненствата подразни привържениците на "вечния враг" - "Левски", които попитаха кой ще плати за подобна демонстрация.

"Когато управляваш една държава, не трябва да делиш клубовете на "червени", "сини" и "зелени". Когато "Левски" има празник, трябва да се направи същия реверанс, както и за привържениците на "Ботев" и "Локомотив" Пловдив. Трябва да има равнопоставеност и няма нищо лошо, че държавата взима отношение за една празнична обстановка", изказа се дипломатично бившият президент на ЦСКА Валентин Михов.

"ЦСКА ще си плаща всичко. Няма да е "Литекс". Какъв "Литекс"? Човекът се обърка. Заблуден е. Никой не се бърка в клуба "Левски", защо те се бъркат? Всеки да си гледа паничката. Като питат, да дойдат да видят кой ще плати, да заповядат на стадиона. За парите си има човек - Гриша Ганчев. Той отговаря за тях", по-конкретен бе Велинов.

А кои са най-големите легенди на "червения" тим и какви хубави спомени пазят Михов и легендарния страж от периода си с екипа на ЦСКА, чуйте от самите тях: