на живо

Джошуа и Тайсън Фюри се съюзиха срещу Уайлдър

Шампионът влиза в лагера на сънародника си за реванша с Дионтей

Антъни Джошуа и Тайсън Фюри обединяват сили срещу световния шампион на WBC (Световek боксов съвет) Дионтей Уайлдър. Фюри се подготвя за реванша си среща американеца, а Джошуа явно ще се включи в екипа му.

Антъни, който наскоро си върна четири от петте значими пояса в тежка категория след победа над Анди Руис, изрази готовност да пътува за САЩ и да влезе в ролята на спаринг партньор на своя британски сънародник. Тайсън светкавично отговори, че приема предложението.

"Когато победя Уайлдър, ще се бия и с теб, Джошуа! Ще се радвам, ако се присъединиш към моя лагер. Поздравления за последната ти победа - това се казва честна игра", написа Тайсън в "Инстаграм".

Джошуа и Фюри са големите звезди на Великобритания в тежка категория. Реваншът между Тайсън и Дионтей е предвиден за февруари 2020 г. Първият им мач завърши наравно.

"Оценявам високо уменията на Фюри. По отношение на стила и движението има някои прилики с Мохамед Али. Дори и в начина на говорене. Мисля, че може да победи Уайлдър. Представете си, ако двамата се срещнем на британска земя", коментира Джошуа. 

Антъни все още не е обявил следващия си съперник. Това би следвало да бъде Кубрат Пулев в защита на пояса на Международната боксова федерация. 

Тагове: