на живо

Джошуа: Искам да кажа на Пулев да отстъпи, за да се бия с Фюри

"Ела и докажи, че си номер 1", отправи предизвикателство Ей Джей към сънародника си

Reuters

Световният шампион в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа заяви, че би предпочел претендентът за пояса на IBF Кубрат Пулев да отстъпи своя ред, за да може да се състои дългоочаквания мач с Тайсън Фюри (притежател на титлата на Световния боксов съвет - WBC).

Такава среща между двамата британски боксьори би определила абсолютния световен шампион.

Само че Джошуа е задължен първо да защити своя пояс на IBF в мач срещу българина, ако не иска да го загуби. Мачът беше насрочен за 20 юни, а след това отменен за неопределено време заради пандемията от коронавирус. В същото време Фюри трябва да се качи на ринга за трети път срещу Дионтей Уайлдър.

"Ще бъде страхотно, ако кажа на Пулев: "Отстъпи за сега", а Фюри каже на Уайлдър, че има по-важна работа", заяви Ей Джей пред "Скай Спортс". 

Според шампиона на три федерации, такъв британски сблъсък трябва да се случи, тъй като може да е единствената възможност за толкова важен мач между сънародници.

Джошуа не пропусна да се обърне директно към Фюри.

Снимка: Reuters

"Ако искаш да докажеш, че си номер 1, ела да се бием! За да докажа, че аз съм номер 1, трябва да се боксирам с Тайсън Фюри. За да го направи той - трябва се изправи срещу мен", категоричен е Джошуа.

"Държа другите пояси. Как да докажем кой е шампионът, освен в мач? След него ще има един шампион в тежка категория. Той ще държи всички пояси и ще бъде абсолютен!", добави той.

bTV призовава: останете си вкъщи!