на живо

Джошуа категоричен: 20 юни! (СНИМКА)

Световният шампион в тежка категория потвърди датата на мача с Кубрат Пулев

Instagram

Световният шампион в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа потвърди датата на следващия си мач - 20 юни. 

Тогава той ще се изправи срещу Кубрат Пулев на стадиона на "Тотнъм" в Лондон.

Минути, след като в профила в социалните мрежи на българския боксьор беше публикувана новината, че двете страни са се разбрали за дата и място за мача и са подписали официален договор, Джошуа също потвърди датата със снимка с поясите и кратък текст: "20 юни".

 
 
 
View this post on Instagram

June 20th 

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on

Срещата между Пулев и Джошуа ще бъде за титлата в тежка категория на IBF. За трети път българинът има шанс да стане световен шампион. През 2014 г. той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург. Сблъсък между по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга.

За последно Джошуа се боксира на родна земя през септември 2018 г., когато победи с нокаут в седмия рунд Александър Поветкин на "Уембли".