на живо

Джошуа решава за следващия си опонент до десетина дни

Вариантите пред британеца са три

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа ще определи следващия си съперник до десетина дни. Това съобщи Бари Хърн, баща на промоутъра на британския боксьор Еди Хърн.

Джошуа, който има 21 победи в 21 мача на професионалния ринг, 20 от които с нокаут, държи шампионските колани във версиите Международна боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Международна боксова организация (IBO) и Световна боксова организация (WBO).

"Антъни Джошуа решава. Той има избор. Мисля, че неговото предпочитание е Александър Поветкин като задължителен претендент (на WBA), а също така Джарел Милър, който е в топ 5, и Дионтей Уайлдър. Това са трите основни избора и очаквам той да прецени в следващите 7 до 10 дни. Той е умен млад мъж и финалното решение винаги е негово", коментира Бари Хърн.

Той коментира ситуацията с отправеното предложение от световния шампион на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър, който обяви в социалните мрежи, че е осигурил 50 милиона долара за Джошуа, ако се съгласи да излезе на ринга срещу него.

"Много е странно, защото ние не сме получавали официално оферта от агентите на Уайлдър, а имаме лично предложение от него. Той каза, че ще ни осигури 50 милиона долара, но аз не мисля, че може да го направи. Няма договор с него", заяви Бари Хърн.

Тагове: