на живо

Синът на Диего Симеоне го прати в "Интер"

Нападателят на "Дженоа" сподели, че татко му е щастлив в Мадрид, но не изключва и възможността в близко бъдеще той да се премести в Милано за постоянно

Getty Images

Спекулациите, че треньорът на "Атлетико" Мадрид Диего Симеоне ще замени настоящия си тим с гранда от Милано "Интер" продължават да се засилват. Синът на аржентинския специалист Джовани Симеоне направи интересен коментар по темата, заявявайки, че би се радвал, ако баща му седне на скамейката на стадион "Джузепе Меаца".

Снимка: Getty Images

Нападателят на "Дженоа", който преди седмица блесна с два гола във вратата на шампиона "Ювентус", сподели, че татко му е щастлив в Мадрид, но не изключва и възможността в близко бъдеще той да се премести в Милано за постоянно.

"Баща ми ще ръководи "Интер" един ден или поне аз се надявам това да се случи," каза 21-годишният футболист пред испанско радио. "Това, което мога да кажа в момента, е че той е изключително щастлив в "Атлетико", но евентуален трансфер на "Джузепе Меаца" е напълно възможен".

Снимка: Getty Images

Чолито, както го наричат заради прякора на татко му - Чоло, също така изрази възхищението си от нападателите на "дюшекчиите" от близкото минало и заяви, че се стреми да копира стила им на игра.

"Баща ми постоянно ми казва да изучавам начина, по който играят Диего Коста и Радамел Фалкао. Това са играчи, които са спечелили всичко," обясни Джовани. "Колкото до Торес - той е един великолепен играч, който прави всичко за любимия си клуб и заслужава огромно уважение".