на живо

Еди Хърн: Ако Джошуа има само един мач през 2020-а, той ще е срещу Фюри

Промоутърът на британския боксьор намекна за отлагане на мача срещу Кубрат Пулев

Reuters

Разпространението на коронавируса в световен мащаб ще доведе до отлагане на мача за световната титла по бокс в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, но не е изключено такава среща изобщо да не се проведе до края на 2020 г.

Мнението е на промоутъра на британеца - Еди Хърн. Той твърди, че, ако през 2020 г. неговият клиент се качи само веднъж на ринга за официален мач, то негов съперник ще е Тайсън Фюри.

Хърн даде интервю от дома си за "Скай Спортс", в което заяви, че до дни официално ще стане ясна новата дата за мача Пулев - Джошуа. Първоначално срещата беше предвидена за 20 юни. Самият Кубрат загатна в социалните мрежи, че новата дата е 25 юли. Мястото остава непроменено - стадионът на "Тотнъм" в Лондон.

"Имаме подписан договор за 20 юни. Ще направим изявление тази или другата седмица и вероятно мачът с Пулев ще бъде отложен. Мисля, че това е доста очаквано. Надявам се двамата да се бият до края юли. Ако нещата се проточат още, може да стигне до ситуация в която Джошуа ще се боксира само веднъж тази година. А той много би искал това да бъде срещу Тайсън Фюри", заяви Хърн.

Джошуа е шампион на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа, а Пулев е задължителен претендент за титлата на IBF. 

Снимка: Reuters

Хърн неведнъж е заявявал, че предпочита клиентът му да се качи на ринга срещу шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри, за да бъде определен абсолютният шампион.

"Позитивното нещо от тази ситуация за бокса е, че хората ще искат да гледат по-атрактивни мачове и то скоро. В момента физическата им активност е забавена, трупането на доходи също, така че трябва да намерим начин да ги разбудим", разсъждава Хърн.

За да се осъществи такъв мач, не само Пулев трябва да се откаже от възможността да се боксира с Джошуа. Последният съперник на Фюри - Дионтей Уайлдър, задейства своята клауза за трети мач помежду им, като американецът се надява да си върне загубената титла.

"Ако Боб Аръм и Ал Хеймън преговарят с Уайлдър и го накарат да изчака още малко, бихме приели битка с Фюри. Вероятно ще има начин да накараме Кубрат Пулев да почака, което е по-лесната работа. Ако това стане, съм уверен, че Джошуа ще бъде силно заинтересован да се впусне директно в двубой с Тайсън Фюри", каза Хърн.

bTV призовава: останете си вкъщи!