на живо

Еди Хърн поиска Джошуа да се боксира с Фюри през лятото

"Никога друг път няма да имаме възможност двама британци да се боксират за да определят абсолютен шампион", каза мениджъра на Ей Джей

Twitter

Мениджърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, предложи да организира мач между него и Тайсън Фюри още през лятото.

Такава среща в момента би определила абсолютния шампион в тежка категория в бокса, тъй като Джошуа държи коланите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO). Фюри спечели титлата на Световния боксов съвет (WBC), след като победи с технически нокаут в седмия рунд Дионтей Уайлдър.

Минути след победата на Фюри, Еди Хърн написа в Туитър: "Никой не иска трети (б.а. - трети мач между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър). Да го направим през лятото". Хаштагът към съобщението е "Абсолютен шампион".

След това Хърн коментира идеята и пред TalkSport:

"Вече говорих с Антъни и той иска именно това да е следващият му мач. Трябва да го осъществим, защото никога друг път няма да има възможност двама британци да се изправят един срещу друг за неоспоримата титла в тежка категория. Обещавам ви, че ще организираме тази битка, тя трябва да се случи", каза Хърн.

Подобна среща би объркала плановете на Кубрат Пулев. Той е задължителен претендент за един от поясите на Джошуа - този на Международната боксова федерация (IBF). Българинът и британецът в момента водят преговори за организиране на мач, като, ако той не се осъществи, Ей Джей ще трябва да оваканти пояса си.

"Нашият задължителен претендент Кубрат Пулев е менажиран от Боб Аръм, също както и Фюри, така че ще можем да направим много лесна маневра, ако Уайлдър не се възползва от клаузата за реванш. Можем направо да организираме битката за лятото, затова ще се борим. Ако Уайлдър каже, че ще се възползва от клаузата за реванш, то той ще се проведе през юли или август и не е фатално, защото ние ще се изправим срещу Пулев на стадиона на "Тотнъм" през юни и после ще организираме двубой с Фюри за ноември или декември. Но предпочитаме да направим битката Джошуа - Фюри веднага, защото ще е за всичките четири титли. Няма да получим друга възможност за такъв мач между британци, а Джошуа обожава идеята да се изправи срещу Тайсън", оптимист е Хърн.

Като най-вероятна дата за мача Джошуа - Пулев се счита 20 юни 2020 г.